Know Your Bible Trivia Quiz: Timothy

Timothy Quiz

1. To whom is 2 Timothy written?

2. How many books of the Bible did Timothy write?
-Zero
-One
-Two

3. Where is Timothy first mentioned in the Bible?

-1 Timothy
-Acts
-Romans
-2 Corinthians

 4. What is the name of the town where Paul met Timothy?

-Macedonia
-Isle of Capri
-Lystra
-Venice

5. Who was Timothy’s mother?
-Rhoda
-Lois
-Eunice
-Mary

 Timothy’s father was:
-Absent
-A Greek
-A Jew
-A Roman

7. Because of health reasons, what did Paul encourage Timothy not to drink?

-Milk
-Wine
-Grape Juice
-Water

8. When Paul was sent away from Berea, with whom did Timothy stay?

-Jason
-His mum
-Barnabas
-Silas

 9. Who went with Timothy into Macedonia?

-Erastus
-Paul
-Silas
-Barnabas

10. What did Paul call Timothy?

-my fellow servant of warfare
-my bro
-my own son in the faith
-my dearly beloved friend

Bonus: Which one is from 1 Timothy?

-Money don’t get everything, it’s true
-For the love of money is a root of all evil
-Keep your life free from love of money
-The lack of money is the root of all evil

ANSWERS:

Timothy Quiz

1. To whom is 2 Timothy written?

Answer: Timothy

2. How many books of the Bible did Timothy write?
-Zero
-One
-Two
Answer: Zero

3. Where is Timothy first mentioned in the Bible?

-1 Timothy
-Acts
-Romans
-2 Corinthians
Answer: Acts

 4. What is the name of the town where Paul met Timothy?

-Macedonia
-Isle of Capri
-Lystra
-Venice
Answer: Lystra

5. Who was Timothy’s mother?
-Rhoda
-Lois
-Eunice
-Mary
Answer: Eunice

 Timothy’s father was:

-Absent
-A Greek
-A Jew
-A Roman
Answer: Greek

7. Because of health reasons, what did Paul encourage Timothy not to drink?

-Milk
-Wine
-Grape Juice
-Water
Answer: Water

8. When Paul was sent away from Berea, with whom did Timothy stay?

-Jason
-His mum
-Barnabas
-Silas
Answer: Silas

 9. Who went with Timothy into Macedonia?

-Erastus
-Paul
-Silas
-Barnabas
Answer: Erastus

10. What did Paul call Timothy?

-my fellow servant of warfare
-my bro
-my own son in the faith
-my dearly beloved friend
Answer: My own son in the faith

Bonus: Which one is from 1 Timothy?

-Money don’t get everything, it’s true
-For the love of money is a root of all evil
-Keep your life free from love of money
-The lack of money is the root of all evil

Answer: For the love of money is a root of all evil