A Recovering Baptist
Know Your Bible Trivia Quiz: Timothy
Hardcore Forgiveness

Know Your Bible Trivia Quiz: Timothy

Timothy Quiz

1. To whom is 2 Timothy written?

2. How many books of the Bible did Timothy write?
-Zero
-One
-Two

3. Where is Timothy first mentioned in the Bible?

-1 Timothy
-Acts
-Romans
-2 Corinthians

 4. What is the name of the town where Paul met Timothy?

-Macedonia
-Isle of Capri
-Lystra
-Venice

5. Who was Timothy’s mother?
-Rhoda
-Lois
-Eunice
-Mary

 Timothy’s father was:
-Absent
-A Greek
-A Jew
-A Roman

7. Because of health reasons, what did Paul encourage Timothy not to drink?

-Milk
-Wine
-Grape Juice
-Water

8. When Paul was sent away from Berea, with whom did Timothy stay?

-Jason
-His mum
-Barnabas
-Silas

 9. Who went with Timothy into Macedonia?

-Erastus
-Paul
-Silas
-Barnabas

10. What did Paul call Timothy?

-my fellow servant of warfare
-my bro
-my own son in the faith
-my dearly beloved friend

Bonus: Which one is from 1 Timothy?

-Money don’t get everything, it’s true
-For the love of money is a root of all evil
-Keep your life free from love of money
-The lack of money is the root of all evil

ANSWERS:

Timothy Quiz

1. To whom is 2 Timothy written?

Answer: Timothy

2. How many books of the Bible did Timothy write?
-Zero
-One
-Two
Answer: Zero

3. Where is Timothy first mentioned in the Bible?

-1 Timothy
-Acts
-Romans
-2 Corinthians
Answer: Acts

 4. What is the name of the town where Paul met Timothy?

-Macedonia
-Isle of Capri
-Lystra
-Venice
Answer: Lystra

5. Who was Timothy’s mother?
-Rhoda
-Lois
-Eunice
-Mary
Answer: Eunice

 Timothy’s father was:

-Absent
-A Greek
-A Jew
-A Roman
Answer: Greek

7. Because of health reasons, what did Paul encourage Timothy not to drink?

-Milk
-Wine
-Grape Juice
-Water
Answer: Water

8. When Paul was sent away from Berea, with whom did Timothy stay?

-Jason
-His mum
-Barnabas
-Silas
Answer: Silas

 9. Who went with Timothy into Macedonia?

-Erastus
-Paul
-Silas
-Barnabas
Answer: Erastus

10. What did Paul call Timothy?

-my fellow servant of warfare
-my bro
-my own son in the faith
-my dearly beloved friend
Answer: My own son in the faith

Bonus: Which one is from 1 Timothy?

-Money don’t get everything, it’s true
-For the love of money is a root of all evil
-Keep your life free from love of money
-The lack of money is the root of all evil

Answer: For the love of money is a root of all evil

Theology Mix Editorial Team

Get More Stories Like This in Your Inbox

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Previous Post

A Recovering Baptist

Next Post

Hardcore Forgiveness